Skip Ribbon Commands
Skip to main content

GALERI GAMBAR

Galeri Gambar-Gambar Kementerian

 

MAKLUMAN

Maklumat Terkini

 

DIARI KEMENTERIAN

Aktiviti dan Makluman Kementerian

 

PKBN MAMPU CORAK BELIA MODAL INSAN BERKUALITI

120320-Upacara Tamat Latihan Pengambilan Ke-9.infofoto.2jpg.jpg

TEMBURONG, Khamis, 12 Mac 2020 - Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar 'Ali Saifuddien Sa'adul Khairi Waddien, Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam berkenan berangkat ke Upacara Perbarisan Tamat Latihan PKBN Pengambilan Ke-9 yang diadakan di Padang Kawad, Kem Latihan PKBN, Batu Apoi.

4/25/2020 12:00 AM -----------------------------
Cuti Awam (*Gantian) Awal Ramadhan

MAJLIS PENYEREAHAN BANTUAN KEWANGAN KERAJAAN KEPADA MANGSA KEBAKARAN

Bantuan kebakaran.jpg

BANDAR SERI BEGAWAN, Khamis, 2 April. - Majlis penyerahan bantuan kewangan kerajaan kepada mangsa kebakaran yang berlaku di sebuah banglo Kementerian Kesihatan, Mukim Serasa pada 16 Mac 2020.

IMAGINE LANCAR WISH PRE-PAID

270320-Imagine lancar Wish prepaid-MP.jpg

BANDAR SERI BEGAWAN, 27 MAC 2020 – imagine Sdn Bhd melancarkan Perkhidmatan Wish Pre-Paid dengan menyampaikan sumbangan kepada sukarelawan belia di bawah Kementerian Kebudayaan, Belia dan Sukan. Majlis penyerahan sumbangan berlangsung di Pusat Bahagia, Pulaie.

BELIA SUMBANGKAN BAKTI BANTU TANGANI COVID-19

25032020-courtesy MP.2jpg.jpg

BANDAR SERI BEGAWAN, 24 MAC 2020Sukarelawan belia yang ditubuhkan bagi Operasi Sukarelawan COVID-19 di bawah Kementerian Kebudayaan, Belia dan Sukan (KKBS) beroperasi selama 24 jam dan berpusat di Dewan Darul Imtiyaz Pusat Bahagia, Jabatan Pembangunan Masyarakat (JAPEM), Pulaie.

PEMBAYARAN PENCEN UMUR TUA BOLEH MELALUI BANK

180320-Sidang Media COVID-19 (4).jpg

BANDAR SERI BEGAWAN, Rabu, 18 Mac 2020 - Kementerian Kebudayaan, Belia dan Sukan mengambil langkah bagi pembayaran Pencen Umur Tua untuk dilaksanakan melalui dua tatacara, melalui bank (sebagai pilihan tambahan) dan melalui penghulu dan ketua kampung (kaedah pembayaran yang dilaksanakan pada masa ini).


KDYMM Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam berkenan berangkat ke Upacara Perhimpunan Agung Hari Kebangsaan ke-36, Tahun 2020 yang berlangsung pada Hari Ahad, 23 Februari 2020 di Taman Haji Sir Muda Omar 'Ali Saifuddien di Bandar Seri Begawan